Fortificarea zidurilor retelei IT: Managementul vulnerabilitatilor (VM) ca parte a apararii in profunzime

Home / stiri / Fortificarea zidurilor retelei IT: Managementul vulnerabilitatilor (VM) ca parte a apararii in profunzime

Fortificarea zidurilor retelei IT: Managementul vulnerabilitatilor (VM) ca parte a apararii in profunzime

Cu 15 ani in urma, un administrator IT avea doar grija desktopurilor, laptopurilor si serverelor. In schimb, activele IT din retelele de astazi pot include masini virtuale, dispozitive si servicii cloud si locale, dispozitive IoT si BYOD. Pentru a securiza reteaua este necesara o abordare diferita fata de anii din urma.
Pe scurt, securitatea informatica a devenit mult mai complicata.

Reduceti costurile securitatii si cresteti costul atacatorului

Cel mai minunat lucru al managementului vulnerabilitatilor este faptul ca reprezinta o oportunitate de a reduce semnificativ costul securitatii. Este de departe mai putin costisitor sa fiti proactivi si sa implementati un sistem de securite inainte de aparitia unor probleme grave decat in timpul unei crize sau al unui atac cibernetic. Cu toate acestea, vulnerabilitatile cunoscute si exploatarea lor inca sunt cauza principala a majoritatii breselor. Majoritatea exploatarilor se bazeaza pe vulnerabilitati deja cunoscute de catre specialistii de securitate timp de cel putin un an.

Nu numai ca managementul vulnerabilitatilor duce la scaderea costurilor pentru organizatia dvs., ci ridica structura costurilor pentru un atacator. Acesta este exact ceea ce urmarim. Un atacator trebuie sa gaseasca o vulnerabilitate, in ciuda faptului ca in firma dvs. sunt remediate vulnerabilitatile critice, atacatorul trebuie sa munceasca mult mai mult, astfel va intampina mai putine oportunitati de libera miscare.

Ce sa cautati la un sistem de tip VM
“If you don’t know what you have, you can’t protect it”

Ca pas initial in programul de securitate cibernetica, o buna platforma de gestionare a vulnerabilitatilor, cum ar fi F-Secure Radar, ofera in primul rand vizibilitate. Cu complexitatea infrastructurii de retea IT de astazi, este prea obisnuit sa fi uitat de obiecte IT vechi care se ascund in colturi prafuite. Este important sa obtineti vizibilitate asupra tipurilor de dispozitive si a bunurilor pe care le aveti si a statutului lor legat de vulnerabilitati.

Odata ce stiti cum arata suprafata de atac, puteti incepe sa verificati defectele. Aici intra scanarea sistemelor si aplicatiilor web pentru vulnerabilitati cunoscute publicului. Cu F-Secure Radar, de exemplu, puteti scana sisteme precum servere web, firewall-uri, servere de email si gateway-uri, routere si switch-uri, controlere de domeniu, servere DNS, statii de lucru, precum si software-ul si sistemele de operare pe ele. De asemenea, putem verifica atat aplicatiile web comerciale cat si cele personalizate. Noile aplicatii inca in curs de dezvoltare pot fi scanate pentru a detecta vulnerabilitatile inainte ca acestea sa provoace probleme mai tarziu.

F-Secure Radar | managementul vunlerabilitatilor

 

O platforma solida de gestionare a vulnerabilitatilor va include si raportarea credibila, precum si o modalitate de a rationaliza fluxul de lucru. Aceasta inseamna gestionarea incidentelor raportate, automatizarea scanarilor programate si atribuirea de vulnerabilitati pentru patch-urile prioritare.

Pe scurt, mediile de afaceri IT complexe, care se schimba rapid, conduc la o suprafata larga de atac. Numai scanarea constanta si controlul riguros va pot ajuta sa gasiti vulnerabilitati inainte de oricine altcineva, reducand cheltuielile de securitate si impiedicand atacatorii sa gaseasca o bresa de securitate in afacerea dumneavoastra.

Totul suna aproape prea frumos sa fie adevarat, insa solutia F-Secure Radar, impreuna cu o echipa de ingineri de securitate pregatiti poate oferi o vizibilitate mult mai buna in retea.

Mai multe informatii despre managementul vulnerabilitatilor pot fi gasite pe pagina dedicata solutiei F-Secure Radar.

Despre F-Secure
F-Secure este o companie multi-premiata, specializata exclusiv in solutii de securitate in mediul online si offline. De peste 30 de ani, oferim cea mai buna protectie digitala pentru milioane de companii de pe mapamond. In contextul amenintarilor tot mai mari la adresa securitatii, inovatiile tehnologice F-Secure sunt in continua dezvoltare si atrag atat premii internationale, cat si recunoastere in interiorul industriei de profil.

Solutiile de securitate F-Secure sunt distribuite de catre Infodesign Group in Romania, Bulgaria si Moldova
Infodesign Group ofera servicii in domeniile IT, software development, webdesign, marketing, print digital, financiar & administrativ. Detalii pe www.infodesign.ro

Solutia poate fi testata gratuit, ne puteti contacta utilizang datele din pagina de contact sau formularul din pagina produsului F-Secure Radar.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search