1 din 3 directori executivi a avut parola furata din cauza unor brese de securitate

Home / stiri / 1 din 3 directori executivi a avut parola furata din cauza unor brese de securitate

1 din 3 directori executivi a avut parola furata din cauza unor brese de securitate

In cazul in care inca mai era nevoie sa te convingi de importanta unei parole solide, venim in intampinarea ta cu rezultatele ultimului studiu realizat de F-Secure, care are ca obiect de analiza parolele expuse ale mai multor CEO. Studiul subliniaza cat de important este sa punem accent pe administrarea corecta a parolelor.

Potrivit cercetarilor, parolele a 30% dintre directorii executivi ai unor companii de talie mondiala, care s-au autentificat in cadrul unui serviciu online pentru a-și folosi e-mailurile de lucru, au fost  compromise. Asadar, aproape unul din trei directori executivi de top si-a folosit parola intr-un serviciu care a fost mai tarziu spart. Iar acum acele parole utilizate in cadrul serviciilor compromise sunt acolo undeva, plutind in lumea internetului,  disponibile oricarui infractor cibernetic.

Unul dupa altul, studiile arata ca o mare parte dintre oameni reutilizeaza parolele in mai multe conturi. Deci tot ce are de facut un actor dornic sa atace este sa fure o parola dintr-o baza de date a unui serviciu compromis si sa o foloseasca pentru alte site-uri la care tinta s-ar fi putut conecta.

Cercetarea noastra a fost centrata pe adresele de email ale directorilor executivi din peste 200 dintre cele mai mari companii din 10 tari. Dar rezultatele sunt importante pentru oricine, indiferent de functia pe care o are intr-o companie. Chiar daca nu esti o prada mare, este intelept sa acorzi o atentie deosebita protocolului de autentificare.

Potrivit Verizion Data Breach Investigations Report  din 2016, 63% dintre incalcarile de date confirmate au implicat parole slabe, implicite sau furate. Fiind prea slab echipate pentru a face fata breselor de securitate (conform datelor obtinute din evaluarile privind  managementul  riscului), o bresa cauzata de utilizarea neautorizata a datelor de identificare ar fi extrem de dificil de reperat.

Ai asadar toate motivele sa utilizezi un manager de parole*, pe care expertii in securitate il recomanda ca pe un mod simplu de a creste semnificativ securitatea globala in cadrul organizatiei, impotriva tentativelor de incalcare non-malware, sporind totodata securitatea si productivitatea.


O alta constatare este ca unui  procent foarte mare de CEO – 81% – le-au fost publicate date personale (email, numar de telefon, adresa, data nasterii etc) sub forma de liste de spam si in scurgeri de baze de date de marketing.

Se pune astfel intrebarea daca este in regula sa se utilizeze adresa de email a companiei in vederea inregistrarii pentru obtinerea unor servicii online. Se pare ca in anumite cazuri exista totusi motive intemeiata sa faca acest lucru.

*F-Secure Password Protection, singurul manager de parole integrat cu clientii de securitate pentru endpoint, este o componenta noua a solutiei F-Secure Protection Service for Business, disponibil de la 1 noiembrie.

Descopera mai multe concluzii ale raportului F-Secure de aici.

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search