F-Secure acopera bresele de securitate prin intermediul Software Updater

Home / stiri / F-Secure acopera bresele de securitate prin intermediul Software Updater

Pe masura ce atacurile malware prin intermediul breselor de securitate din aplicatiile software devin din ce in ce mai dese, actualizarea programelor instalate devine o componenta vitala pentru mentinerea securitatii in mediul de afaceri. F-Secure combina functionalitatile de securitate cu actualizarile automate ale aplicatiilor software, oferind astfel o solutie inteligenta pentru companii si una revolutionara pentru IMM-uri.

Ca urmare a intensificarii numarului de atacuri care targeteaza bresele de securitate din sistemele de operare si din alte aplicatii software, F-Secure a introdus patch management-ul ca si functionalitate in cadrul securitatii afacerilor. Software Updater, care in curand va fi disponibil pentru toti clientii business, este o solutie de patch management revolutionara pentru afacerile mici si mijlocii, fiind parte integranta din solutia de securitate destinata IMM-urilor.

Peste 80%* din primele 10 amenintari de tip malware descoperite de catre Laboratoarele F-Secure ataca vulnerabilitatile din aplicatiile software. Cunoscute ca exploit-uri de vulnerabilitate, acestea afecteaza de obicei programele care nu sunt actualizate, amenintand securitatea datelor companiilor.

“Aplicatiile software pot fi considerate ca o poarta de intrare pentru computere”, este de parere Sean Sullivan, Security Advisor in cadrul Laboratoarelor F-Secure. “Programele neactualizate reprezinta o usa larg deschisa pentru diferite tipuri de atacuri. De obicei este nevoie de doar 3 zile pentru a transforma o vulnerabilitate intr-un exploit.”

f-secure-protection-service-for-business

Cea mai buna metoda de aparare este rularea ultimelor versiuni pentru toate programele instalate, fie ca este vorba despre sisteme de operare, plugin-uri, aplicatii sau browsere. Insa mentinerea aplicatiilor sofware la zi intr-o organizatie poate fi o activitate foarte solicitanta, si in cazul companiilor care nu beneficiaza de un buget important pentru departamentul IT acest deziderat este aproape imposibil. De multe ori acest lucru este trecut cu vederea, lasand companiile vulnerabile in fata amenintarilor de securitate.

Creat pentru a veni in sprijinul companiilor

Software Updater se asigura ca sistemele de operare si celelalte aplicatii instalate dintr-o organizatie sunt actualizate. Aplicatia scaneaza proactiv computerele, detectand actualizarile de securitate si patch-urile lipsa si le instaleaza automat, afisand rezultatele. Pentru utilzatorii care doresc sa detina un control sporit exista o optiune de actualizare manuala.

“De cele mai multe ori angajatii nici nu stiu ca exista actualizari disponibile, ceea ce poate crea riscuri importante de securitate pentru companii”, spune Esa Tornikoski, Product Manager la F-Secure. “Comparand Software Updater cu solutiile traditionale de patch management, putem observa proactivitatea Software Updater-ului in procesul de actualizare a aplicatiilor software, oferind astfel securitate maxima cu un consum minim de resurse.”

Cea mai completa solutie de securitate din lume

Solutia de securitate destinata IMM-urilor, Protection Service for Business, este cea mai completa solutie de pe piata. Disponibila prin intermediul miilor de parteneri ai F-Secure la nivel global, solutia acopera toate aspectele securitatii la nivelul unei companii, pornind de la protectie impotriva virusilor si a amenintarilor de tip spyware, protectie pentru e-mail si protectie anti-spam, precum si protectie pentru servere si firewall. Software Updater completeaza solutia de securitate.

* rezultate din data de 17 octombrie 2012

Start typing and press Enter to search