F-Secure ofera cateva sfaturi utile celor care doresc sa utilizeze in continuare Windows XP

Home / stiri / F-Secure ofera cateva sfaturi utile celor care doresc sa utilizeze in continuare Windows XP

F-Secure ofera cateva sfaturi utile celor care doresc sa utilizeze in continuare Windows XP

Suportul pentru Windows XP se incheie, dar lumea merge mai departe.

F-Secure a publicat raportul ce priveste amenintarile de securitate online din a doua jumatate a anului 2013.

Acesta ofera o privire de ansamblu asupra amenintarilor online curente si tendintele malware. Contine de asemenea si cateva sfaturi utile pentru utilizatorii Windows XP care nu planuiesc sa treaca la o versiune de sistem de operare mai noua, suportul pentru clienti incheiandu-se in data de 8 aprilie 2014. Indiferent daca decizia clientilor de a pastra Windows XP este bazata pe obligatii contractuale sau exista alte motive, F-Secure considera ca nu este totul pierdut pentru acestia.

“Compilarea XP nu reprezinta prima linie de aparare. Sau cel putin nu ar trebui sa fie”, F-Secure noteaza in raportul (PDF). “Cei care continua sa utilizeze XP acasa pot sa faca acest lucru luand in considerare cateva elemente rezonabile de siguranta, pentru o perioada de timp cel putin, fiind absolut necesar sa isi revizuiasca browser-ul de Internet si felul in care utilizeaza computerul personal.”

F-Secure listeaza o serie de pasi pe care utilizatorii XP ar trebui sa ii ia in considerare. Printre acestia se numara instalarea ultimului update de securitate al Microsoft pentru XP. Dupa acest pas, din punct de vedere al securitatii, se recomanda setarea Internet Explorer ca si browser principal.

Alte recomandari includ: pastrarea pachetului Microsoft Office intreg compilat, revizuirea software-urilor terte, dezinstalarea tuturor programelor care nu sunt necesare si a plug-in-urilor browser-ului. Este important sa aveti un antivirus updatat si firewall instalat, sa fiti conectat la un router NAT si bineinteles, sa luati in calcul posibilitatea de a trece la o alta versiune la un moment dat.

Pe plan mobil, F-Secure crede ca malware-ul se indreapta exclusiv catre Android, fiind tinta a 97% dintre amenintarile mobile in 2013. Virusii de tip Trojan ocupa trei sferturi din malware-ul de pe Android – acestia vin de obicei la pachet cu aplicatii refacute care sunt similare cu omologii lor legitimi.

Start typing and press Enter to search