F-Secure | Sfaturi utile pentru lucrul de acasa

Home / stiri / F-Secure | Sfaturi utile pentru lucrul de acasa

F-Secure | Sfaturi utile pentru lucrul de acasa

Dragi Parteneri,

Stim ca s-ar putea sa simtiti ca viata voastra personala si profesionala au fost amandoua rasturnate de pandemia coronavirusului (COVID-19). Dar, asa cum s-a dovedit intotdeauna, suntem mult mai puternici impreuna.

Acesta este motivul pentru care suntem nevoiti cu totii sa introducem noi canale de comunicare in urmatoarele saptamani pentru a ne sustine partenerii, incepand cu acest articol. Am construit o serie de recomandari pentru minimizarea, pe cat posibil, a efectelor acestei crize asupra modului nostru de lucru de acasa.

Noi lucram deja de acasa ajutandu-ne partenerii cu toate situatiile tehnice, comerciale si chiar organizam evenimente online, asa ca nu ezitati sa ne contactati.

Sa incepem cu tema working from home (#WFH) pentru a respecta distantarea sociala. Pe masura ce creste numarul de tari si orase aflate in izolare, suntem cu totii intr-o situatia noua, necunoscuta si poate chiar intimidanta de a lucra de la distanta. Altii, care au deja experienta cu WFH, se adapteaza mai usor si descopera noi provocari. Toti trebuie sa ne concentram cat mai mult pentru obtinerea rezultatelor.

Din fericire, nu ne lipsesc sfaturile despre cum sa lucram cel mai bine de acasa. Iata cateva sfaturi cheie pentru o tranzitie de succes de la lucrul de la biroul oficial la lucrul de acasa:

Pregatiti-va ca si cum ati merge la birou

Asocierea mentala pe care o faceti intre munca si birou va poate facilita inceperea sarcinilor dvs. pentru birou.

Cand lucrati de acasa, faceti toate lucrurile pe care le-ati face pentru a va pregati de o zi normala la birou: treziti-va cu alarma, luati micul dejun si imbracati-va corespunzator. Dupa ce va terminati rutina de dimineata, o modalitate eficienta de a incepe ziua este de a va pregati lista de activitati. Simpla initiere a unui proiect important la care lucrati deja poate fi cheia pentru a progresa treptat pe parcursul zilei.

Structurati-va ziua asa cum ati face la birou

Cand lucrati de acasa, trebuie sa va autodisciplinati. Pentru a va incadra intotdeauna in program, segmentati-va ce veti face si cand pe parcursul fiecarei zile. Profitati din plin de Outlook, Teams, Skype, calendar si alte instrumente pentru a crea si urmari evenimentele care va spun cand sa accelerati si cand sa incepeti noi activitati.

Alegeti un spatiu de lucru dedicat

Doar pentru ca nu lucrati la un birou nu inseamna ca nu puteti sa aveti un birou dedicat pentru lucru! In loc sa va limitati la scaunul preferat sau la canapea – spatii asociate timpului liber – dedicati o camera sau o suprafata specifica din casa dvs. pentru a lucra.

Utilizati tehnologia pentru a ramane conectat

Instrumentele si programele inteligente de la birou faciliteaza continuarea fluxului de activitati zilnice, pastrarea contactului cu colegii si va reamintesc modul in care munca dvs. contribuie la dezvoltarea imaginii companiei.

Lucrati dintr-un mediu sigur

Asigurati-va ca aveti acasa un mediu de lucru sigur, computerul dvs. este protejat de o solutie de securitate actualizata, utilizati o conexiune VPN securizata si aveti grija la escrocheriile venite pe e-mail – exista o multime, hackerii nu se odihnesc niciodata.

Impartiti sarcinile cu familia

Acolo unde este posibil, organizati-va impreuna cu partenerul/sotia pentru a imparti treburile gospodaresti, gatirea meselor, supravegherea copiilor etc. Discutati in fiecare seara despre cum trebuie sa va organizati zilele de lucru respective – va poate ajuta sa creati o agenda familiala comuna pentru a tine toata lumea pe calea potrivita.

Lucrati atunci cand sunteti cei mai productivi

Nimeni nu alearga cu viteza printre activitati de dimineata pana seara – motivatia dvs. va fluctua in mod natural pe parcursul zilei, in special pentru cei cu totul noi pentru lucrul de acasa. Cu toate acestea, atunci cand lucrati de acasa, este important sa stiti cand vor avea loc aceste fluctuatii si sa va planificati programul in jurul acestora. Pentru a valorifica cele mai productive perioade, pastrati-va sarcinile mai grele pentru cand stiti ca veti fi mai in forma pentru ele. Utilizati momentele mai slabe ale zilei pentru a parcurge sarcinile mai usoare, logistice, care sunt, de asemenea, pe lista dvs.

E bine sa faceti pauze!

Multe lucruri va pot distrage foarte usor atunci cand lucrati de la distanta, ajungand sa evitati pauzele cu totul. Nu lasati ca schimbarea de lucru de acasa sa va impiedice sa va luati cinci minute libere pentru a va relaxa. In loc sa va uitati la telefon sau la un alt ecran, folositi-va pauzele pentru a va indeparta de zona ta de lucru, indiferent daca este vorba de cateva minute sau la orele de masa. Deschideti o fereastra, stati pe balconul dvs. sau iesiti afara in gradina pentru a obtine aer curat si, daca aveti noroc, un soare bine meritat!

Urmariti cu atentie site-ul nostru web, pagina de facebook si e-mailul dvs. pentru mai multe informatii care va pot ajuta sa va adaptati la aceasta criza globala.

___
Suntem mai puternici impreuna!
Echipa F-Secure Romania

StaySafe!

#StamAcasa #WFH #StaySafe #FSecureRomania #Infodesign

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Schimbati-va parola contului de Facebook si nu incercati sa o memorati