Schimbati-va parola contului de Facebook si incercati sa nu o memorati | Ro

Home / stiri / Schimbati-va parola contului de Facebook si incercati sa nu o memorati | Ro

Schimbati-va parola contului de Facebook si incercati sa nu o memorati | Ro

In stiri
Schimbati-va parola contului de Facebook si incercati sa nu o memorati

Schimbati-va parola contului de Facebook si incercati sa nu o memorati

Facebook a confirmat un raport blockbusteral lui Brian Krebs care a stocat sute de milioane de parole intr-un text.

Intr-un mesaj intitulat „Pastrarea parolelor securizate”, Pedro Canahuati, Vicepresedinte in Inginerie Securitate si Confidentialitate, a afirmat ca „nu au fost expuse parole extern si nu am gasit nici o dovada de abuz pana acum”.

Krebs raporteaza: „sursa Facebook a declarat ca ancheta indica pana acum  intre 200 milioane si 600 de milioane de utilizatori Facebook ar fi putut avea parolele contului lor stocate in text si cautate de mai mult de 20.000 de angajati Facebook”. Acesta a fost rezultatul inregistrarii cererilor.

Compania nu obliga utilizatorii Facebook sau Instagram sa-si schimbe parolele, dar ar trebui totusi sa va schimbati si parola. Apoi faceti ceva si mai important.

Schimbati-va parolele si apoi uitati-le

Pentru a va schimba parola Facebook prin web sau o aplicatie, mergeti la „Setari > Securitate si conectare > Schimbati parola„. In Instagram, accesati „Setari > Confidentialitate si securitate > Parola„.

Dar o idee chiar mai buna este sa va schimbati acum parolele si sa le uitati. De fapt, daca nu le uiti, e un semn teribil pentru securitatea ta.

Daca va puteti aminti parolele, acestea sunt slabe„, spune Janne Kauhanen, expert in securitatea informatica si gazda a podcast-ului Cyber ​​Security Sauna.

Da, ar trebui sa aveti o parola de 32 de caractere generata aleator pentru fiecare serviciu si aplicatie. Si acest lucru este posibil numai daca folositi un manager de parole sau un loker pentru a va ajuta.

Managerii de parole simplifica viata si securizarea conturilor. Toata lumea o poate face. Puteti utiliza gratuit F-Secure KEY pe un singur dispozitiv sau ca parte a F-Secure TOTAL.

Manager parole F-Secure key | F-Secure Total Security

Manager parole F-Secure key | F-Secure Total Security

Daca doriti sa va amintiti ceva, amintiti-va acest lucru

Probabil folositi autentificarea cu doi factori de cate ori puteti, asa cum ar trebui. Si cei de la Facebook recomanda lucrul acesta intr-o postare de a lor. Cu toate acestea, nu toate autentificarilecu 2 factori sunt la fel.

„Trebuie sa utilizati intotdeauna autentificarea cu doua factori, dar am vazut cazuri in care aceasta a fost ocolita”, spune Janne. „Codurile de mesaje text introduse pe aceeasi pagina de conectare cu acreditarile dvs. pot fi capturate prin falsificarea site-ului. Un mesaj de eroare fals va va informa ca serviciul este temporar indisponibil, in timp ce atacatorii continua cu sesiunea dvs. reala. „

Sneaky, nu?

Cum puteti evita asta? Evitati utilizarea mesajelor text sau SMS ca un al doilea factor pentru autentificare. Puteti utiliza in schimb o aplicatie, cum ar fi Authenticator Google. Acestea sunt mult mai dificil de compromis.

Amintiti-va acest lucru – uitati-va parolele

Luarea in serios a parolelor nu implica aglomerarea creierului cu ajutorul unei serii de litere, numere si caractere speciale. RAM-ul dvs. va fi utilizat cu mai multa intelepciune pentru a va asigura dvs. si tuturor ca va place sa faceti ceea ce fac profesionistii in domeniul securitatii cibernetice – sa inveti sa iubesti un manager de parole.

Mai multe inforamtii despre F-Secure TOTAL, pot fi gasite pe f-secure.ro.

___
Despre F-Secure

F-Secure este o companie multi-premiata, specializata exclusiv in solutii de securitate in mediul online si offline. De peste 30 de ani, oferim cea mai buna protectie digitala pentru milioane de companii de pe mapamond. In contextul amenintarilor tot mai mari la adresa securitatii, inovatiile tehnologice F-Secure sunt in continua dezvoltare si atrag atat premii internationale, cat si recunoastere in interiorul industriei de profil.

___
Despre Infodesign Group

Solutiile de securitate F-Secure sunt distribuite de catre Infodesign Group in Romania, Bulgaria si Moldova. Infodesign Group ofera servicii in domeniile IT, software development, webdesign, marketing, print digital, financiar & administrativ. Detalii pe www.infodesign.ro

___
Contacte:
www.f-secure.ro
www.infodesign.ro, f-secure(at)infodesign.ro, +4 021.212.01.76

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Crosul IT-istilor | editia cu numarul 6