Un vis devenit realitate: 25 de ani de F-Secure!

Home / stiri / Un vis devenit realitate: 25 de ani de F-Secure!

Un vis devenit realitate: 25 de ani de F-Secure!

In stiri

De la wormul lui Morris din 1988 la amenintarile malware care ataca dispozitivele mobile din zilele noastre, F-Secure a trecut prin toate schimbarile din domeniul securitatii. Luptand in continuare impotriva amenintarilor malware, F-Secure este pe cale sa devina cel mai mare jucator de securitate in cloud.

Aruncati o privire retrospectiva asupra ultimilor 25 de ani de lupta impotriva virusilor si ajutati-ne sa trecem in urmatorii 25 de ani vizitand F-Secure.com.

Care este cea mai mare inovatie software din ultimii 25 de ani? 61% dintre cei chestionati au spus ca internetul este cea mai mare inovatie. Dar cea mai importanta inovatie hardware? 43% sunt de parere ca este smartphone-ul. Iar pentru 63% dintre persoane cea mai importanta problema la un computer o reprezinta virusii si malware-ul.* Luna mai marcheaza aniversarea a 25 de ani de la infiintarea F-Secure, 25 de ani de lupta impotriva amenintarilor de securitate.

Secondary_Green_RGB-01“ Cand F-Secure a fost fondata, virusii erau inca rari. Majoritatea companiilor nici macar nu erau convinse de existenta acestora,” spune Mikko Hypponen, Chief Research Officer la F-Secure, cu o experienta de 22 de ani in cadrul companiei.  “La inceputurile F-Secure, majoritatea virusilor se transmiteau prin intermediul dischetelor. Astazi sunt distribuiti pe internet, facand din aceasta industrie una mult mai complexa si interesanta.”

In 1988 worm-ul Morris a fost primul malware care s-a raspandit intensiv prin intermediul internetului. In acelasi an compania Data Fellows era infiintata intr-un bloc de apartamente din Finlanda. Cunoscuta astazi sub numele de F-Secure, compania protejeaza milioane de oameni, continutul si identitatile lor online de noile forme de amenintari malware din zilele noastre.

Fondatorii Risto Siilasmaa si Petri Allas au avut 2 prioritati pentru compania pe care au fondat-o: sa construiasca o companie importanta si sa ofere produse care sa surprinda si sa entuziasmeze clientii. 25 de ani mai tarziu, cu 1000 de angajati in 20 de tari si numeroase premii castigate, acel vis a devenit realitate.

25 de ani de inovatii in securitate: doar inceputul

Istoria de 25 de ani a F-Secure a fost plina de inovatii. F-Secure a creat primul website destinat securitatii computerelor din lume, a creat primul anti-virus cu scanare in timp real pentru laptopurile care foloseau sistemul de operare Windows, a creat primul motor de scanare euristica dar si prima solutie de securitate integrata cu administrare centralizata.  A lansat in 2002 primul produs de securitate mobila pentru telefoanele Nokia. A fost prima companie care a introdus tehnologia de scanare a rootkit-urilor, a pionierat modelul SaaS (Security as a Service) pentru companii si a devenit lider global pe piata serviciilor de securitate pentru operatorii de servicii. Acum F-Secure isi concentreaza eforturile catre servicii de continut digital securizat in cloud.

“ De-a lungul ultimilor 25 de ani am construit cea mai buna securitate pe internet din lume”, spune Christian Fredrikson , CEO F-Secure. “Insa aesta este doar inceputul povestii noastre. Securitatea se muta in cloud, unde oamenii isi stocheaza continutul, iar viitorul este al mobilitatii. Fiind cu un pas inaintea trendului ne asiguram ca urmatorii 25 de ani vor fi si mai buni.

Mergand mai departe

Succesul F-Secure s-a nascut partial si din pasiunea oamenilor care s-au dedicat profesiei lor. Hypponen de exemplu a sarbatorit o alta aniversare de 25 de ani cu 2 ani in urma, aceea a primului virus pentru PC-uri, Brain. Interesul lui Hypponen pentru originea virusului l-a dus pe acesta in 2011 intr-o calatorie in Pakistan pentru a-i gasi pe cei care au scris virusul, o calatorie povestita in filmul “Brain: cautand primul virus pentru PC-uri in Pakistan”.

F-Secure foloseste aceeasi pasiune pentru a isi extinde aria de expertiza dincolo de produsele traditionale anti-virus, catre protectia continutul personal, protectia profilului de Facebook, banking protection, module de patch management pentru afaceri si multe alte produse interesante care vor fi lansate.

 

 *Bazat pe un sondaj realizat pe 495 de utilizatori de internet in perioada 2-31 decembrie 2012 prin intermediul Facebook, Twitter, si a blog-ului F-Secure Safe and Savvy si realizat prin interemediul SurveyGizmo.

 Mai multe informatii:

 http://campaigns.f-secure.com/happybday/

 Brain: cautand primul virus pentru PC-uri in Pakistan

Start typing and press Enter to search