5 moduri de a-ti securiza noul Android

Home / stiri / 5 moduri de a-ti securiza noul Android

5 moduri de a-ti securiza noul Android

Imagineaza-ti acest lucru: iti scoti din cutie telefonul stralucitor, nou nout, cu Android pe care acum il admiri in toata gloria lui de device nou. Acesta este momentul pe care l-ai asteptat timp cel putin sase luni.

Inainte de a incepe sa te conectezi pe toate conturile tale si sa iti umpli galeria foto cu selfie-uri, ar fi intelept sa te gandesti la securitatea Androidului tau. La urma urmei, avand in vedere toate capacitatile unui smartphone, pare foarte corect sa le daruim in schimb drept cadou, securitatea.

Iata cateva modalitati prin care iti poti proteja telefonul Android si datele stocate in el:

  1. Utilizeaza autenticarea cu doi factori (two factor authentication)

Cand iti configurezi sistemul Android, poti sa optezi pentru autentificarea cu doi factori. Google faciliteaza configurarea acestei masuri de securitate prin intermediul contului tau de Google.

Cu ajutorul two factor authentication, iti vei proteja contul cu ceva cunoscut (parola aleasa de tine) si cu ceva ce ai (telefonul sau cheia de securitate). Daca aceasta este prima data cand folosesti autentificarea cu doi factori, poti sa citesti despre cum functioneaza, de ce ai nevoie de ea si cum te protejeaza.

  1. Utilizeaza numai aplicatii recunoscute din Google Play Store

Aplicatiile suspecte, de tipul third-party (provenite de la terti), nu ar trebui subestimate, deoarece mare parte dintre acestea contin malware. Totusi nu tot ceea ce se gaseste in Google Play Store este sigur (un alt motiv pentru care instalarea software-ului de securitate pe Android este o necesitate), dar este cea mai buna modalitate de a ocoli aplicatiile infectate cu virusi.

  1. Salveaza-ti datele prin backup

Copierea de rezerva a datelor este simpla si se face prin accesarea Setarilor din Sistem Android. Acolo, gasesti toate optiuni pentru a face un backup al informatiilor (nu uita sa te asiguri ca optiunea este activata). Cand vine vorba de a face backup unor informatii sensibile sau importante pentru dispozitivul tau este mai bine sa fii in siguranta decat sa iti para rau mai tarziu.

  1. Instaleaza o solutie de securitate

Daca esti de parere ca software-ul antivirus este doar pentru laptop, gandeste-te mai bine. Cei mai multi dintre noi avem stocata aproape intreaga viata pe smartphone, de aceea merita sa beneficieze de acelasi tip de securitate ca restul dispozitivelor noastre.Prin folosirea unei suite de securitate pe internet de incredere, Androidul ramane protejat in orice moment impotriva riscului de a fi infectat cu malware. In plus, poti sa te ocupi de cumparaturile online, de internet banking si de orice alt tip de navigare fara griji.

Solutia de securitate gen F-Secure Safe  ofera mai multe tipuri de protectie, nu doar pentru partea de Internet Security. Concret, ofera protectie all in one, acest lucru insemnand ca poti centraliza si localiza toate dispozitivele familiei, si chiar sterge date importante in cazul in care unul dintre acestea este furat sau pierdut.

  1. Utilizeaza o retea virtuala privata

Un VPN bun este cel mai bun prieten al Androidului vostru. Cand utilizezi o retea VPN, adresa IP reala este ascunsa de serviciile pe care le vizitezi. Nici macar furnizorul tau de servicii de internet nu poate vedea ce faci online. Un VPN blocheaza, de asemnea, site-urile periculoase, precum si urmarirea de catre terţi, acest lucru impiedicand agentiile de publicitate sa faca bani in detrimentului intimitatii tale.

Sintetizand informatiile de mai sus, F-Secure TOTAL Security este o solutie excelenta pentru pastrarea sistemului Android complet sigur. F-Secure TOTAL nu ofera telefonului tau doar securitatea premiata a F-Secure SAFE, ci include totodata un abonament la FREEDOME VPN.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search