Cele mai recenta atacuri malware nu afacteaza si Mac-urile, nu-i asa? Ei bine, nu fiti atat de siguri

Home / stiri / Cele mai recenta atacuri malware nu afacteaza si Mac-urile, nu-i asa? Ei bine, nu fiti atat de siguri

Cele mai recenta atacuri malware nu afacteaza si Mac-urile, nu-i asa? Ei bine, nu fiti atat de siguri

Atacurile impotriva MacOS sunt intr-o continua crestere, potrivit cercetarilor desfasurate in laboratoarele F-Secure. Mai multi astfel de virusi au fost detectati in cel de-al doilea trimestru 2017 decat in tot anul 2016.

Atacurile malware nu sunt o problema pentru Mac-uri, nu-i asa? Ai putea crede acest lucru, dar nu este o presupunere corecta. Mac-urile se afla de mult timp in vizorul hackerilor. Si mai multe familii malware au fost descoperite in 2017 decat in orice alt an.

Atacuri malware pe MacOS

Atacuri malware pe MacOS

Laboratoarele F-Secure au realizat o analiza a atacurilor asupra Mac-urilor in 2017. Majoritatea face parte din categoria spyware, iar peste o treime dintre acesti noi virusi de tip malware au avut ca tinta companii si institutii guvernamentale. Am fost martori chiar si la aparitia primului ransamware-as-a-service (ransomware ca serviciu) pentry Mac-uri.

70 % increase in malware targeting Macs in the first 3 quarters of 2017.

70 % mai multe atacuri pe MacOS  in 2017

 

50 % increase in PUA towards Macs in the first 3 quarters of 2017.

50 % mai mullte aplicatii de tip  PUA* pe MacOS in 2017

Concluzia este clara: Daca intreprinderile doresc sa poata avea incredere in propria abilitate de a tine piept atacurilor cibernetice, trebuie sa ia in serios securitatea pentru Mac. Acum!

Solutiile F-Secure pentru MacOS sunt disponibile atat in solutiile tip business (F-Secure Business Suite si F-Secure Protection Service for Business) cat si in solutiile pentru acasa (F-Secure Safe, F-Secure Total Security).

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search